U oblasti ginekologije ordinacija se bavi sistematskim pregledima koji uključuju kolposkopiju, PA analizu i UZ pregled, kao i UZ pregled dojke. Ovakav bi pregled trebalo izvršiti jednom u godinu dana. U slučaju patoloških nalaza, pojedine preglede je potrebno ponavljati i češće.


Kolposkopski pregled predstavlja deo standardnog pregleda i vrši se pod video nadzorom tako da pacijentkinja sama može videti eventualne promene na grliću materice. Te promene će biti detaljno objašnjene i pacijentkinja će dobiti predlog za njihovo izlečenje.

 

Ginekološki UZ pregled se obavlja jednom godišnje u 2D tehnologiji. U slučaju patološkog nalaza radi se dopler 3D pregledOva tehnologija omogućava sagledavanje celokupne građe tumora, 3D angio modom može se proceniti i tip tumora, a kod mioma može se dati i prognoza njihovog ubrzanog rasta. 

 

 

Na polju steriliteta upotrebom 3D tehnologije sagledava se građa materice, njena šupljina, građa jajnika, a korišćenjem SONO AVC programa i dijagnostika PCO sindroma (policistični jajnici).

Tek je upotrebom 3D tehnologije moguće sagledati unutrašnji oblik materice, kao i pregrade koje ona može da ima (jedan od uzroka steriliteta). Kod multifolikularnih jajnika jedino je 3D tehnologijom (SONO AVC program) moguće izbrojati sve folikule, odnosno postaviti dijagnozu policističnih ovarijuma (čest uzrok steriliteta).

3D TUI predstavlja tomografsko snimanje tumora (slika slična skeneru).

3D ANGIO mod snima sve krvne sudove koje poseduje tumor, odnosno utvrđuje postojanje pojačane vaskularizacije (sekundarni i tercijarni krvni sudovi), te tako dovodi do sumnje da se radi o malignom tumoru.

 

MYOM_NEW_prokrvljen

MYOM izuzetno prokrvljen,suspektan na sarkom 

 

 

 

Polip Polip Polip

 

UTERUS DUPLEX

Uterus Duplex Uterus Duplex

Uterus Duplex Uterus Duplex

 

 

Pogledajte snimke:

Play HIDROSALPINGS ANGIO MOD 3D SINE Play HIDROSALPINGS RENDER SINE
Play HIDROSALPINGS ROTATIO SINE Play HIDROSALPINGS SINE
Play MYOM DOBRO PROKRVLJEN Play PCO
Play SONO AVC 1 Play SONO AVC 2
Play UTERUS 3D SINE Play UTERUS DUPLEX SINE